Εκπαίδευση

H εκπαίδευση του σκύλου, με σκοπό να συμπεριφέρεται με αποδεκτό τρόπο από τη νεαρή κιόλας ηλικία, προλαμβάνει πολλά προβλήματα συμπεριφοράς.
  • Ποιές συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές!!!
  • Να μην πάει τουαλέτα σε ακατάλληλους χώρους
  • Να μην κάνει καταστροφές στο σπίτι
  • Να μην δαγκώνει τα χέρια μας, τα παπούτσια μας, τα ρούχα μας κτλ
  • Να του αρέσει το σπιτάκι του και να περνάει ώρα εκεί χωρίς να παραπονιέται
  • Σταδιακή και ασφαλής κοινωνικοποίηση, ίσως ότι πιο σημαντικό για τη μετέπειτα ζωή του.
  • Να είναι ήρεμος στις επισκέψεις στο κτηνιατρείο και να δέχεται την μεταχείριση ή εξέταση από τρίτο άτομο
  • Να μην γαυγίζει υπερβολικά
  • Να μην αγχώνεται και στρεσάρεται όταν τον αποχωριζόμαστε!

Συμβουλές επιλογής σκύλου

Σύμφωνα με τον τρόπο ζωής μας, την καθημερινότητα, τον χώρο μας, τις απαιτήσεις, την οικογενειακή κατάσταση, τον χρόνο που διαθέτουμε και τον χαρακτήρα μας, θα πρέπει να επιλέξουμε και τον ιδανικό σκύλο για να μας ταιριάζει! Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας κατευθύνουμε στην σωστή επιλογή του νέου τετράποδου φίλου σας!!!!
Action Dog®

1,8
Polish_20210116_115251005

Σχολή Εκπαίδευσης Σκύλων

Ο σκύλος διαμένει στο χώρο μας, αναλαμβάνουμε την φροντίδα του και την εκπαίδευσή του. Ανάμεσα στον σκύλο και τον εκπαιδευτή πραγματοποιούνται τα μαθήματα έως ότου ολοκληρωθούν. Κατά την διάρκεια των μαθημάτων ή στην ολοκλήρωση τους, ο ιδιοκτήτης σκύλου θα συνεργαστεί με τον εκπαιδευτή, για να μάθει πώς να καθοδηγεί αποτελεσματικά, τον εκπαιδευμένο σκύλο του και να κατανοήσει πλήρως τη διαδικασία χειρισμού στις ήδη μαθημένες εντολές-συμπεριφορές του! Διαπιστευμένος εκπαιδευτής, με 25ετή εμπειρία ,σε επιχειρησιακούς σκύλους εργασίας Κ-9 W.D. & sports!

Κοινωνικοποίηση

Θέλουμε ο σκύλος μας να είναι άνετος κ' φιλικός με παιδιά, με άλλα σκυλιά κλπ.? Θέλουμε να μας συνοδεύει παντού? Να είναι ικανός να διαχειριστεί, χωρίς ακρότητες συμπεριφοράς, το άγχος, τον φόβο του ή την επιθετικότα? Δεν αμελούμε ποτέ την ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΣΗ του σκύλου μας!!! Διότι, η έλειψη κοινονικοποίησης ίσως προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο μέλλον! Ουσιαστικά είναι διαδικασία διαμόρφωσης συμπεριφοράς, από την νεαρή του ηλικία, ώστε να είναι ικανός ν' ανταπεξέρχεται, συναισθηματικά κ' ψυχικά σε όλων των ειδών καταστάσεις ή ερεθίσματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσει στη ζωή του!!! Η περίοδος κοινωνικοποίησης αποτελεί το πιο σημαντικό χρονικό διάστημα της ζωής ενός σκύλου, καθώς κατά τη διάρκειά της, μπαίνουν οι βάσεις που διαμορφώνουν το χαρακτήρα του ζώου στο μέλλον.

596
Polish_20201022_202947748
1,7
1,8 (1)
2,4

Μεθόδοι Κοινωνικοποίησης

Η διαδικασία εισαγωγής ενός νεαρού σκύλου στον κόσμο μας, θα τον βοηθήσει να είναι σίγουρος και συνηθισμένος στο αντίκρισμα, στην επαφή, στο άκουσμα στο ερέθισμα, ανθρώπων άλλων ζώων, αντικιμένων, τόπων, και σε καταστάσεις που θα συναντήσει καθ 'όλη τη ζωή του!!! Το κλειδί της κοινωνικοποίησης είναι η συχνότητα της έκθεσής του με θετικό τρόπο, και η ποικιλομορφία ερεθισμάτων που εισάγεται στον σκύλο, φροντίζοντας ΠΑΝΤΑ να είναι ευχάριστη και να το απολαμβάνει! Έτσι θα μάθει να μην χρησιμοποιεί την επιθετικότητα του, τον φόβο του ή το άγχος του, για να απαλλαγεί από μια δύσκολη κατάσταση! «Ο στόχος είναι να διδάξουμε ένα κουτάβι ότι ο κόσμος είναι ένα διασκεδαστικό, όχι τρομακτικό μέρος».

Ημερήσιο πρόγραμμα Εκπαίδευσης

Ξεκινάμε με την απαραίτητη εκτόνωση του σκύλου! Που σημαίνει ελεύθερος στο χώρο εκπαίδευσης, να τρέξει και να παίξει. Πολύ σημαντική προϋπόθεση πριν το μάθημα! Στην συνέχεια υλοποιούμε το ημερήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης, το οποίο είναι προσαρμοσμένο ξεχωριστά, στον κάθε σκύλο και στα ζητούμενα! Ο χαρακτήρας, οι εμπειρίες, οι απαιτήσεις αλλάζουν από σκύλο σε σκύλο. Ολοκληρώνουμε στο τέλος με αρκετό παιχνίδι για επιβράβευση! Στη συνέχεια επιστρέφει στο δωμάτιό του για ξεκούραση! Επαναλαμβάνουμε το πρόγραμμα κατά την διάρκεια της ημέρας, αναλόγως με τον σχεδιασμό και το πλάνο εκπαίδευσης!

4,2
2
1,3

Σχεδιασμός πλάνου εκπαίδευσης

Ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα εκπαίδευσης για κάθε σκύλο ξεχωριστά! Ανεξαρτήτου ηλικίας, μεγέθους, φυλής, και προσωπικότητας!!! Προσαρμοσμένα στις συνήθειές σας, στον τρόπο ζωής σας, στην καθημερινότητά σας! Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα προσανατολίζονται με την ίδια βασική αξία - για να δημιουργήσουμε μια δυνατή σχέση μεταξύ εσάς και του σκύλου σας.

1,1
5,3

Ερεθιστής Decoy

Εμψυχώνουμε και ανεβάζουμε την αυτοπεποίθηση του σκύλου, προκειμένου να αποδώσει στα καθήκοντα ασφαλείας!!! Ιδιάιτερο κομμάτι της εκπαίδευσης σκύλων μία δύσκολη δουλειά που χρειάζεται πολύ καλή τεχνική και δυναμική! Πολυσύνθετη και πολύπλευρη ενασχόληση, απαιτεί γνώσεις εκπαιδευτή – γνώσεις κινήσεων πάλης όπως και να ψυχολογεί το καθε σκύλο ξεχωριστά!Να μπορεί να διαβάζει το βλέμμα του και την γλώσσα του σώματός του, πριν ο σκύλος ενεργήσει! Πρέπει να είναι αποφασιστικός , ταχύτατος και σίγουρος για τις κινήσεις του! Πρεπει να μπορεί να φέρει τον σκύλο στα όριά του....και οχι απλά να τον εκνευρίσει.Σ' αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να γνωρίζει πως θα χειριστεί το θυμό και την επιθετικότητα!Η συνεργασία μεταξύ των ερεθιστή και εκπαιδευτή απαιτεί απόλυτη επικοινωνία! Με την δημιουργία κατάλληλων ραελιστικών σεναρίων, πείθεται ο σκύλος πως πρόκειται για πραγματική Απειλή!!!Πάνω από όλα χρειάζεται ταλέντο στον ερεθιστή!!!

Αντιμετώπιση, ελαχιστοποίηση και εξάλειψη φοβιών του σκύλου!

49,2
104

Η φοβία εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους όπως επιθετικότητα, κατέβασμα ουράς, πολύ γρήγορη αναπνοή, συχνά η ουρά μπαίνει κάτω από τα σκέλια, έντονη σιελόρροια μη συγκράτηση των ούρων κα. Αρχικά θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο μέσω του κτηνιάτρου πως δεν υπάρχει κάποιο παθολογικό αίτιο που προκαλεί φοβία. Δύο από τις κυριότερες φοβίες είναι: Η εκ γενετής φοβία (γονιδιακή) μεταφέρεται από γενιά σε γενιά μέσω του DNA. Είναι κληρονομική και αναμφίβολα δεν μπορεί να εξαλειφθεί. Όμως με την ορθή αξιολόγηση της συγκεκριμμενης φοβίας, με το ταμπεραμέντο του σκύλου και με την σωστή μέθοδο που αρμόζει στο κάθε άτομο, μπορεί να μειωθεί το φαινόμενο! Αν ο σκύλος εκτεθεί μελλοντικά σε κάποιο καινούργιο ερέθισμα υπάρχει περίπτωση να επανέλθει! Η επίκτητη φοβία (αναπτύσεται από εξωγενείς παράγοντες). Προσαρμόζουμε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης κατάλληλο για κάθε σκύλο ξεχωριστά. Χρησιμοποιούμε τρόπους, τεχνικές, μεθόδους, ιδανικές για την αντιμετώπιση και την επίλυση των φοβιών! Η μεθοδολογία στηρίζεται στην ρίζα του προβλήματος με σκοπό την ολοκληρωτική εξάλειψή του! Στόχος μας είναι, όποια φοβία διακατέχει τον σκύλο σας, να απαλλαγεί από αυτήν ....για Πάντα! Έτσι μεγαλώνοντας ο σκύλος να είναι κοινωνικός να νοιώθει χαρούμενος, ασφαλής και αγαπητός !!!

3,3
8,6

Tricks

A trick' dog is a... Happy Dog
Εκμάθηση ευχάριστων δεξιοτήτων στον σκύλο, τα λεγόμενα κόλπα" όπως το να δίνει το χέρι του, να μιλάει να μετράει να περνάει ανάμεσα στα πόδια σας, να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του να προσποιείται τον πεθαμένο" και άλλα πολλά, πάντα με θετική ενίσχυση που βοηθάει στο να μαθαίνει να χρησιμοποιεί το σώμα του, να σκέφτεται και να βρίσκει λύσεις προκειμένου να πάρει την ανταμοιβή του! Οι σκύλοι χαίρονται να μαθαίνουν και να επιβραβεύονται για αυτό, αφού τους φέρνει κοντά με το αγαπημένο τους αφεντικό". Κερδίζουν τις εντυπώσεις, μάς διασκεδάζουν, ενισχύεται ο δεσμός, εμπλουτιζεται η σχέση μας! Βοηθούν τον σκύλο μας να δυναμώσει τόσο σωματικά όσο και πνευματικά!!!

Διόρθωση προβληματικής συμπεριφοράς

Συχνά παρουσιάζονται προβληματικές συμπεριφορές είτε ως αποτέλεσμα κάποιας κακής εμπειρίας είτε λόγο αδυναμίας να κατανοήσουμε τι είναι αυτό που έχει ανάγκη ο σκύλος μας, είτε άθελά μας επιβραβεύουμε λάθος συμπεριφορές κ.α.Ορισμένα προβλήματα συμπεριφοράς είναι τόσο ενοχλητικά ή και δυσάρεστα!

9,3
448
625

Είναι ικανά να κάνουν και τον πιο ανεκτικό ιδιοκτήτη να δυσανασχετήσει. Ενδεχομένως μπορεί να αποτελέσουν και πηγή κινδύνου, για τον ίδιο τον σκύλο για τους ιδιοκτήτες για άλλους ανθρώπους κ.τ.λ. Τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες όπως: υπερβολικό γαύγισμα, στρες αποχωρισμού, κτητικότητα, υπερδιέγερση, αυτοτραυματισμός, καταστροφές στο σπίτι, σκάψιμο και μάσημα, επιθετικότητα σε ζώα και ανθρώπους, καταδίωξη, διαφυγή και περιπλάνηση σε άγνωστους χώρους, πήδημα πάνω σε ανθρώπους, φύλαξη της τροφής, τράβηγμα του λουριού, ενθουσιασμός με τους επισκέπτες, ανυπακοή, ανορεξία, υπερφαγία, αλλοτριοφαγία, κ.α. Οι γνώσεις μας και η εξειδίκευσή μας σε προβλήματα συμπεριφοράς και ψυχολογίας του σκύλου, είναι βέβαιο ότι θα δώσουν Λύση...στο πρόβλημά σας! Με την ολοκλήρωση του κατάλληλου προγράμματος εκπαίδευσης και εφαρμόζοντας τις συμβουλές μας, θα αποκομίσετε όλη τη γνώση για τον ιδανικό τρόπο διαχείρισης του! Μαζί θα αναλύσουμε την ιδιοσυγκρασία του τετράποδου φίλου σας του σκύλου σας και θα βρούμε την αιτία, της όποιας ανεπιθύμητης συμπεριφοράς.

Η ζωή..ενός ανεκπαίδευτου σκύλου
Αγνώστου Συγγραφέα
Action Dog®

Εκπαίδευση Σκύλου στα καθήκοντα Φύλαξης Χώρου και Σωματοφυλακής

Αξιολογούμε τις δυνατότητες του σκύλου σας και εφόσον πληρεί τα ζητούμενα, θα πρέπει να έχει πραγματοποηθεί τουλάχιστον η βασική εκπαίδευση και η απαλλαγή του από τυχόν προβλήματα συμπεριφοράς! Στόχος της εκπαίδευσης στην φύλαξη είναι να ενισχύσουμε τον χαρακτήρα του σκύλου και να του καλλιεργήσουμε τα ένστικτά του, δίνοντας του ερεθίσματα και εμπειρίες ώστε να είναι σίγουρος για τον εαυτό του, με τόλμη και αυτοπεποίθηση και όχι σαν μανιακός ή φοβισμένος που απλά να θέλει να δαγκώσει! Μαθαίνουμε στον σκύλο:
- Να αναγνωρίζει μία απειλή!
- Να προειδοποιεί για τον κίνδυνο!
- Να εμπλακεί σε μάχη εάν χρειαστεί, αυτοβούλως αν είστε απών από το χώρο ή κατευθυνόμενα εάν τού το ζητήσετε ή ακόμα και να σταματήσει την επίθεση κατόπιν εντολής σας.
- Να προστατεύει τον εαυτό του κατά την διάρκεια της συμπλοκής.

Επίσης, στην διάρκεια του προγράμματος θα διδαχτείτε και εσείς τεχνικές με τις οποίες θα μπορείτε να συνεργαστείτε με τον σκύλο σας. Δηλαδή να λειτουργήσετε σαν ομάδα με ισχυρό δεσμό κατά την αντιμετώπιση μιας επίθεσης σε βάρος σας! Η εκπαίδευση γίνεται στο χώρο μας, όπου και διαμένουν οι σκύλοι έως ότου ολοκληρωθούν τα μαθήματα! Αν θέλετε μπορείτε να είστε παρόντες στα μαθήματα!

Polish_20200906_121354101
Polish_20201028_103954540
Polish_20200909_113209117

ΕΛΑ ΜΑΖΙ, ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ, ΜΕΙΝΕ, ΜΗ, ΔΙΠΛΑ, STOP

Είναι οι εντολές στη ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΑΚΟΗ που είναι γενικά αποδεκτές και χρησιμοποιούνται ως πρότυπο! Ακούγοντας ο σκύλος μια εντολή, ανταποκρίνεται με την μαθημένη συμπεριφορά που έχει εκπαιδευτεί. Προσαρμόζουμε τις εντολές στην καθημερινότητα μας, στη βόλτα μας στο χώρο που ζούμε! Με σύμμαχο τα ένστικτα του σκύλου σας, δημιουργούμε ένα μοναδικό κώδικα επικοινωνίας ανάμεσα σε εσάς και τον σκύλο σας, για να συνυπάρχετε σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Επιπλέον ο σκύλος μπορεί να εκπαιδευτεί σε περισσότερες εντολές, εκμεταλλευόμενοι το ταλέντο του σκύλου και αναλόγως τα ζητούμενα εκπαίδευσης του ιδιοκτήτη! Επιπλέον ΕΝΤΟΛΕΣ μέσω ΧΕΙΡΟΣΙΝΙΑΛΩΝ αντικαθιστώντας τις φωνητικές εντολές!

Εκπαίδευση βόλτας

Φαντάζεστε μία όμορφη βόλτα με το σκύλο σας! Στην εξοχή στο πάρκο στην πόλη! Να μην σας τραβάει στο λουρί και να μπερδεύεται στα πόδια σας, να μην πηγαίνει σε όποια κατεύθυνση θέλει που μπορεί να τον θέσει σε κίνδυνο! Να μην αποσπάται η προσοχή του σε διάφορα ερεθίσματα! Προτείνουμε την Εκπαίδευση Βόλτας! Ο σκύλος μαθαίνει να περπατά στο λουρί, πάντα ασφαλής δίπλα σας. Παραδοσιακά για τους δεξιόχειρες στο αριστερό μας πόδι. Όταν ξεκινάτε την βόλτα, παίρνει θέση από μόνος αριστερά σας, όταν σταματήσετε, σταματά, κάθεται , περιμένει! Ακολουθεί με λίγα λόγια τα βηματά σας, το χρόνο ,την ταχύτητα που δίνετε! Δεν τραβάει στο λουρί δεν μπερδεύεται, περιμένει την επόμενη κίνησή σας και ακολουθεί την κατεύθυνσή σας με υπομονή και χαρά!

6,1

Ιδανική εκπαίδευση για σκύλους που ζούν στο σπιτάκι τους στον κήπο, και επιθυμείτε την βόλτα Μαζί! Για μικρόσωμους καλομαθημένους της αγκαλιάς" και του καναπέ" που στην βόλτα μεταμορφώνονται σε γίγαντες" ! Για ντροπαλά σκυλάκια που στο άκουσμα της λέξης 'βολτα' κάνουν πίσω" από ανασφάλεια! Όλοι κατά βάθος αγαπούν την βόλτα! Τα οφέλη πολλά! Καθώς ο σκύλος εκτονώνει τις απαραίτητες ψυχοσωματικές καθημερινές του ανάγκες, εμείς χαιρόμαστε και απολαμβάνουμε την βόλτα μας, και οι σχέσεις μεταξύ μας είναι οι καλύτερες ! Ο σκύλος έχει ανάγκη να μας βλέπει ως ηγέτη!

6,6
6,6 (1)

Στίβος εμποδίων τύπου Agility

2,5
2,6
3,4

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό και διασκεδαστικό άθλημα ευκινησίας σκύλων! Κινητικότητας ευελιξίας αλτηκότητας ακρίβειας επικέντρωσης! Μαθαίνουμε στο σκύλο να κατευθύνεται με ταχύτητα σε μια πορεία εμποδίων, τα οποία πρέπει να υπερπηδήσει να προσπεράσει να περάσει αναμεσά τους. Με θετικό πάντα τρόπο και ερεθίσματα, στο λουρί έως ότου να μάθει τι να κάνει! Όταν ολοκληρωθούν τα μαθήματα τον κατευθύνουμε χρησιμοποιώντας τις ενδείξεις και την γλώσσα του σώματος μας χωρίς λουρί! Στην καθημερινότητα, ο εκπαιδευμένος σκύλος στο στίβο εμποδίων, μπορεί να τον βοηθήσει επικουρικά όπως για παράδειγμα, ν' ανέβει μια σκάλα άνετα, να μείνει σε ένα ιατρικό τραπέζι για εξέταση ή στο grooming, να μην δυσανασχετεί σε ενδεχόμενο εμπόδιο κατά την διάρκεια της βόλτας κ.α. Προσαρμόστε τις μαθημένες συμπεριφορές του στίβου εμποδίων στην καθημερινότητα του σκύλου σας! Είναι ένας φανταστικός τρόπος, γεμάτος δράση, προσφέροντάς του σωματική και νοητική άσκηση, ψυχική και πνευματική υγεία και ευεξία! Η διασκέδαση και η χαρά είναι αμοιβαία, οι σχέσεις εξαιρετικά δυνατές, μέσα από την διαδικασία της μάθησης της δράσης και της συνεργασίας! Για σκύλους δραστήριους που χρειάζονται διέξοδο για την απεριόριστη ενέργειά τους! Ο στίβος εμποδίων είναι αυτό που λαχταρά η καρδιά τους!

Μάθημα Crating!

Μαθαίνουμε τον σκύλο να αγαπήσει το crate! Χωρίς πίεση με την ορθή χρήση και με ειδικό χειρισμό, θα μάθει πως να γίνει "Ο δικός του χώρος!" Θα το αγαπήσει σαν δικό του δωμάτιο όπου εκεί θα νιώθει ασφαλής, χαλαρός και ήσυχος! Οι στιγμές της ξεκούρασης και ασφάλειας είναι πολύτιμες!!! Έτσι θα μπορεί να ταξιδέψει με οποιοδήποτε μέσο άνετα και χαρούμενος, να παραμείνει σε ιατρικό χώρο για νοσηλεία, παραμονή για grooming κτλ. Είναι ένα μάθημα που μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο σε διάφορες καταστάσεις και απαραίτητο για την ασφάλεια του σκύλου σας!

3,2

You cannot copy content of this page